Вижте как можем да ви помогнем.

Лимфен дренаж

Лимфният дренаж се състои от деликатен натиск върху тялото. Изключително нежно докосване, чрез което се осъществява дренажът, който подобрява функционирането на лимфната система и подпомага на тялото да се очисти от токсини.

В резултат намаляват целулитните натрупвания и се повишава общият имунитет на организма. Лимфният дренаж служи като превенция на множество заболявания.

Лечебен масаж

Лечебният масаж засяга тъканите в дълбочина и помага да се преодоляват различни проблеми в опорно-двигателния апарат. Похватите в масажа варират според вашите индивидуалните нужди. Целта е намаляване на дискомфорта и сковаността в проблемните зони. Лечебният масаж подобрява обмена на вещества в тялото, спомага хормоните да бъдат в баланс и подобрява отделянето на токсини и свободни радикали.

Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж представлява мануално третиране на зони, които са засегнати от целулит – бедра, седалище, ханш, корем, ръце. Третирането стимулира разбиването и отстраняването на натрупаните под кожата мазнини, токсини и други течности. Антицелулитният масаж подобрява кръвообращението, микроциркулацията и лимфотока. Редовните антицелулитни процедури връщат здравия вид на кожата като я стягат и подмладяват.

Тай масаж

Тайландският масаж, познат също като „йога за мързеливи“ представлява комбинация от различни техники на разтягане от индийската йога аюрведа, примесена с техники от китайската медицина за оказване на натиск върху определени точки. Специфичните движения освобождават натрупаното напрежение и енергийните канали на организма. Тялото освобождава голямо количество ендорфини, които спомагат за вашата пълна релаксация.

Частичен масаж

Частичният масаж е идеален за хора, които имат нужда от внимание върху някоя специфична зона на тялото. Зоните включват гръб, врат, плешки, рамене, корем, горни и долни крайници. В тези зони често се получават схващания, изстивания и възпаления, които водят до болка и скованост. Частичните масажи осигуряват детайлно обработване на болезнените зони като намалят болката и дискомфорта чрез премахване на блокажи и освобождаването на енергията.

Зонотерапия

Зонотерапията подпомага функционирането на различни вътрешни органи чрез стимулирането на определени зони и точки в стъпалата и дланите. Натискът върху специални точки в стъпалата и дланите помага да се отпушат енергийни блокажи и натрупано напрежение. Терапевтичният ефект включва подобряване на кръвообращението, ускоряване на отделянето на токсини, балансиране на енергията и намаляване на стреса.

Йога

В допълнение към различните видове масажи и терапии, е препоръчително да се присъедините и към занятията по йога и лечебна физкултура. Има възможности за групови и индивидуални сесии. Движението е най-добрата превенция за всякакви възможни наранявания на тялото. В часовете по йога обръщаме внимание на ключови зони от тялото и тяхното раздвижване. Упражненията по йога значително подобряват общия тонус и носят много различни ползи за тялото.

Лечебна физкултура

Лечебната физкултура коригира мускулния дисбаланс и спомага премахването на различни дискомфорти в гръбначния стълб и крайниците.

Масаж на лице

Масажът на лице представлява една изключително лека и приятна процедура, която подхранва кожата, предотвратява появата на бръчки и подобрява кръвообращението на лицето. Масажът има отпускащо и приспивно действие, което ви позволява да постигнете пълна релаксация.

Гимнастика за бременни

Гимнастиката за бременни има множество ползотворни ефекти. С напредването на бременността стойката и центъра на тежестта се променят, което води до непредвидени болки на различни места. Гимнастиката за бременни е важна, защото подобрява стойката и баланса, а също подобрява силата ви и укрепва тазовите мускули. Гимнастиката за бременни, подобрява кръвообращението, обмена на вещества и повдига общия тонус на вас и вашето бебе.

Ци – гун

Ци-гун е китайска система от медитативни, грациозни движения и дихателни упражнения. Ци-гун раздвижва енергията в тялото и подобрява имунната система, както и общият тонус на организма. Движенията в Ци-гун са много бавни и фокусирани върху вътрешната енергия. Голямо внимание се обръща върху правилното дълбоко дишане. Ползите от Ци- Гун включват укрепване на мускулите, превенцията от различни заболявания, както и повишаване на концентрацията и душевното състояние.

Ароматерапия

Ароматерапията представлява холистично лечение чрез използване на извлечени естествени аромати от растения. Облекчава различни болестни състояния и е прекрасна превенеция на такива. Етеричните масла се използват с медицинска цел за подобряване на здравето на тялото, ума и духа. Те подобряват както физическото, така и психоемоционалното здраве.

Медотерапия

Медът спомага отстранявато на токсини и свободни радикали в организма. Ето защо при настинки и проблеми с респираторната система, терапията с мед въздейства изключително благоприятно. Медът не само да подобрява общото състояние на организма, но и помага в борбата с целулита. В днешно време в тялото ни постъпват повече токсични вещества и то трудно се справя с тях. Тъй като това са отрови за всички органи и системи единственото място, където се отделят без да оказват негативно влияние върху процесите в тялото, е подкожието. Там те се свързват с ненаситените мастни киселини и образуват трайни съединения, водещи до появата на целулит. Благодарение на лечебните свойства на меда, чрез медотерапията освобождаваме тялото си от отпадни материали и премахваме целулита успешно.

Дарсонвал

Дарсонвалът е широко разпространен в козметиката. Освен, че успокоява и ефективно дезинфекцира кожата също така има и противовъзпалително въздейстие. Ползва се и в физиотерапията- при неврити, плексити и различни видове възпалителни процеси. Облекчава болката и ускорява процеса на възстановяване.

Ултразвук

Терапията с ултразвук се използва при неврологични, дерматологични, проблеми на опорно-двигателния апарат и много други медицински показания. Тя представлява неизменна част от услугите на всеки физиотерапевт. Ултразвуковите вълни са с висока честота, които проникват в тъканите, предизвиква загряване и оказва своеобразен масаж върху тях. Терапията е неинвазивна, има обезболяващо и противовъзпалително действие. Стимулира кръвообращението и възстановяването на тъканите.
Документите за професионална квалификация и сертификати Дълголетие® се издават от ЦПО към „АКАДЕМИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ“ ЕООД с лиценз № 2018121455 / 05.11.2018г от НАПОО, към Министерство на образованието и науката. Виж повече на www.dalgoletiebg.com