Разгледайте услугите ни за масажи, рехабилитация и физиотерапия във Варна.

Лимфен дренаж

Лимфният дренаж се състои от деликатен натиск върху тялото. Изключително нежно докосване, чрез което се осъществява дренажът, който подобрява функционирането на лимфната система и подпомага на тялото да се очисти от токсини.

В резултат намаляват целулитните натрупвания и се повишава общият имунитет на организма. Лимфният дренаж служи като превенция на множество заболявания.

Отпускащ масаж

Отпускащият масаж засяга тъканите в дълбочина и помага да се преодоляват различни проблеми в опорно-двигателния апарат. Похватите в масажа варират според вашите индивидуалните нужди. Целта е намаляване на дискомфорта и сковаността в проблемните зони. Масажът подобрява обмена на вещества в тялото, спомага хормоните да бъдат в баланс и подобрява отделянето на токсини и свободни радикали.

Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж представлява мануално третиране на зони, които са засегнати от целулит – бедра, седалище, ханш, корем, ръце. Третирането стимулира разбиването и отстраняването на натрупаните под кожата мазнини, токсини и други течности. Антицелулитният масаж подобрява кръвообращението, микроциркулацията и лимфотока. Редовните антицелулитни процедури връщат здравия вид на кожата като я стягат и подмладяват.

Тай масаж

Тайландският масаж, познат също като „йога за мързеливи“ представлява комбинация от различни техники на разтягане от индийската йога аюрведа, примесена с техники от китайската медицина за оказване на натиск върху определени точки. Специфичните движения освобождават натрупаното напрежение и енергийните канали на организма. Тялото освобождава голямо количество ендорфини, които спомагат за вашата пълна релаксация.

Частичен масаж

Частичният масаж е идеален за хора, които имат нужда от внимание върху някоя специфична зона на тялото. Зоните включват гръб, врат, плешки, рамене, корем, горни и долни крайници. В тези зони често се получават схващания, изстивания и възпаления, които водят до болка и скованост. Частичните масажи осигуряват детайлно обработване на болезнените зони като намалят болката и дискомфорта чрез премахване на блокажи и освобождаването на енергията.

Зонотерапия

Зонотерапията подпомага функционирането на различни вътрешни органи чрез стимулирането на определени зони и точки в стъпалата и дланите. Натискът върху специални точки в стъпалата и дланите помага да се отпушат енергийни блокажи и натрупано напрежение. Терапевтичният ефект включва подобряване на кръвообращението, ускоряване на отделянето на токсини, балансиране на енергията и намаляване на стреса.

Йога

В допълнение към различните видове масажи и терапии, е препоръчително да се присъедините и към занятията по йога и физкултура. Има възможности за групови и индивидуални сесии. Движението е най-добрата превенция за всякакви възможни наранявания на тялото. В часовете по йога обръщаме внимание на ключови зони от тялото и тяхното раздвижване. Упражненията по йога значително подобряват общия тонус и носят много различни ползи за тялото.

Физкултура

Физкултурата коригира мускулния дисбаланс и спомага премахването на различни дискомфорти в гръбначния стълб и крайниците.

Масаж на лице

Масажът на лице представлява една изключително лека и приятна процедура, която подхранва кожата, предотвратява появата на бръчки и подобрява кръвообращението на лицето. Масажът има отпускащо и приспивно действие, което ви позволява да постигнете пълна релаксация.

Гимнастика за бременни

Гимнастиката за бременни има множество ползотворни ефекти. С напредването на бременността стойката и центъра на тежестта се променят, което води до непредвидени болки на различни места. Гимнастиката за бременни е важна, защото подобрява стойката и баланса, а също подобрява силата ви и укрепва тазовите мускули. Гимнастиката за бременни, подобрява кръвообращението, обмена на вещества и повдига общия тонус на вас и вашето бебе.

Ци – гун

Ци-гун е китайска система от медитативни, грациозни движения и дихателни упражнения. Ци-гун раздвижва енергията в тялото и подобрява имунната система, както и общият тонус на организма. Движенията в Ци-гун са много бавни и фокусирани върху вътрешната енергия. Голямо внимание се обръща върху правилното дълбоко дишане. Ползите от Ци- Гун включват укрепване на мускулите, превенцията от различни заболявания, както и повишаване на концентрацията и душевното състояние.

Ароматерапия

Ароматерапията представлява холистично третиране чрез използване на извлечени
естествени аромати от растения. Облекчава различни болестни състояния и е прекрасна превенеция на такива. Етеричните масла се използват с медицинска цел за подобряване на здравето на тялото, ума и духа. Те подобряват както физическото, така и психоемоционалното здраве.

Медотерапия

Медът спомага отстранявато на токсини и свободни радикали в организма. Ето защо при настинки и проблеми с респираторната система, терапията с мед въздейства изключително благоприятно. Медът не само да подобрява общото състояние на организма, но и помага в борбата с целулита. В днешно време в тялото ни постъпват повече токсични вещества и то трудно се справя с тях. Тъй като това са отрови за всички органи и системи единственото място, където се отделят без да оказват негативно влияние върху процесите в тялото, е подкожието. Там те се свързват с ненаситените мастни киселини и образуват трайни съединения, водещи до появата на целулит. Благодарение на лечебните свойства на меда, чрез медотерапията освобождаваме тялото си от отпадни материали и премахваме целулита успешно.

Дарсонвал

Дарсонвалът е широко разпространен в козметиката. Освен, че успокоява и ефективно дезинфекцира кожата също така има и противовъзпалително въздейстие. Ползва се и в физиотерапията- при неврити, плексити и различни видове възпалителни процеси. Облекчава болката и ускорява процеса на възстановяване.

Ултразвук

Терапията с ултразвук се използва при неврологични, дерматологични, проблеми на опорно-двигателния апарат и много други медицински показания. Тя представлява неизменна част от услугите на всеки физиотерапевт. Ултразвуковите вълни са с висока честота, които проникват в тъканите, предизвиква загряване и оказва своеобразен масаж върху тях. Терапията е неинвазивна, има обезболяващо и противовъзпалително действие. Стимулира кръвообращението и възстановяването на тъканите.
Документите за професионална квалификация и сертификати Дълголетие® се издават от ЦПО към „АКАДЕМИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОБУЧЕНИЯ“ ЕООД с лиценз № 2018121455 / 05.11.2018г от НАПОО, към Министерство на образованието и науката. Виж повече на www.dalgoletiebg.com